Hair.dk Danmarks bedste hår og mode portal
arrow
dotted_line

banner


dotted_line


Kérastase är förstklassig lyxig hårvård när den är som bäst, och sedan 1964 har L'Oreal Advanced Research valt den mest avancerade tekniken till Kérastase Collection.

Sebastian har åtskilliga hårvårds- och stylingprodukter till olika hårtyper, personligheter och behov.

Matrix är ett av USA’s ledande märke inom hårvårdsprodukter. Det grundades redan under 1980-talet av Arnie och Sydell Miller,

Farouk Systems fantastiska hårvårdsprodukter är baserat på silkesproteiner från silkeslarvens kokonger. 
CHI har hårvårds- och stylingprodukter till alla hårtyper och hårfärger.

Med Sassoon Professional har Sassoon Creative Team utvecklat en holistisk serie av hårvårds- och stylingprodukter som lever upp till Sassoons filosofi om att arbeta med hår i dets naturliga tillstånd,

System Professional erbjuder individuella hårvårdsprodukter till utvalda salonger över hela världen. Resultatet av intensiv forskning har lett till ett speciellt anpassat hårvårdskoncept.

HH Simonsen har omfattande erfarenhet inom frisörbranschen och levererar en mängd olika produkter till frisörsalonger, dessutom har de också gjort vissa produkter till konsumenter.

Den fantastiska KEVIN.MURPHY serien har utvecklas av mannen med samma namn, Kevin Murphy, en av världens mest kända stylister.

Label.m är Toni & Guy’s prestigefyllda serie som utvecklats uteslutande av Toni & Guy’s Artistic team i London. Label.m = Mascolo, som är Toni & Guy’s efternamn!

Scruples har i över 25 år tillhandahållit ett omfattande utbud av vårdande produkter till alla typer av hår.

Australiensiska hårvårdsprodukter med allt från vårdande produkter till unika produkter för extrem hårstyling.

Revlon Professional är en stor internationell producent av hårprodukter. Revlon kännetecknas av hög kvalitet och ”value for money”.

American Crew är marknadsledare inom hårvax. American Crew erbjuder en professionell serie av exklusiva vax till män och varumärkets passion ligger i deras engagemang till groomingprodukter.

NIOXINs hårvårdsserie behandlar huvudbottnen och hårstråt samt optimerar dermed hårets tjocklek.

Schwarzkopf har flera olika produktserier inom hårvård, styling och till olika hårtyper och problem.

Redken är kända för sin omfattande kunskap om hårets struktur, som har baseras på flera decennier av vetenskaplig forskning och utveckling.

Alterna är ett av marknadens lyxigaste hårvårds- och stylingvarumärken.

d:fi är en produktserie som komplimenterar det oförutsägbarta modet som ständigt förändras.

KC Professional finns hos Headbrands Sverige.

Goregous finns hos Headbrands Sverige

Bella Nova finns hos Headbrands Sverige.

If you love your haircolour, choose no other.

Dreadheads förhandlar allt för dig som har eller önskar att få dreadlocks.

Pungvax från Dick Johnson. En superpopulär och viral produkt! Pungvax är en rolig produkt, men inte ändå en vits.

Provexin®A100HF gel innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtbetingelser vid håravfall som beror på androgen alopeci. Provexin®A100HF innehåller 1,5-pentanediol som genom att öka vattenhalten i det yttersta hudlagret fungerar som ett lösningsmedel för ämnen som kan blockera hårsäcken, bland annat döda hudceller och talg som utsöndras från körtlar i hårsäcken. Provexin®A100HF innehåller också näringsämnen som bidrar till förbättra förutsättningarna för hårtillväxt.06-14-2018 11:47 Læs artiklen på Dansk 
Hannah och Amanda gör succé i skönhetsbranschen

Hannah och Amanda gör succé i skönhetsbranschen

Sedan entreprenörerna Hannah Widell och Amanda Schulman öppnade dörrarna till den första av Daisy Graces salonger har konceptet snabbt blivit en destination för alla skönhetsintresserade. Med en stark närvaro på sociala medier och hög trendkänslighet revolutionerar de nu skönhetssverige.


Mona Mansour är Creative Director på Daisy Grace Concept Store.Mona Mansour är Creative Director på Daisy Grace Concept Store.

– Jag började på Daisy Grace i samband med att salongen som jag jobbade på tidigare, Corinne & Friends, blev uppköpta och jag har därför haft turen att få vara med sedan allra första början. I lokalen i Sturegallerian i Stockholm ligger nu alltså istället Daisy Grace Concept Store som fokuserar på hår och är vår lite mer “high-end” salong. Här kan man få avancerade klippningar, färger och behandlingar, berättar Mona Mansour, Creative Director på Daisy Grace Concept Store.

Förutom Concept Store finns det flera andra salonger under Daisy Grace-paraplyet. På Daisy Grace Beauty Bar får man till exempel ta del av mer lättillgängliga “quick-fixes”.

– Här kan du njuta av en manikyr eller blowdry för att snabbt känna dig lite fräschare. Majoriteten av behandlingarna går fort och är därför lätta att klämma in mellan möten eller under lunchen. Beauty Bar är helt enkelt det perfekta stället för lättillgänglig vardagslyx, berättar Mona.


Nu har vi exempelvis precis släppt en ny produktlinje som jag varit med och tagit fram, vilket har varit fantastiskt.Nu har vi exempelvis precis släppt en ny produktlinje som jag varit med och tagit fram, vilket har varit fantastiskt.


Långsiktiga kundrelationer

När Mona inte leder och inspirerar de frisörer som jobbar i Daisy Grace Concept Store, jobbar hon med att utveckla konceptet. Det kan handla om alltifrån att ta fram nya produkter till att styla en fotografering.

– För mig är det jätteviktigt att det finns en tanke bakom allt vi gör, att det syns och kunderna känner det. Vi vill sprida glädje och få människor att känna sig lite bättre och mer nöjda med sig själva, både på utsidan och insidan, berättar Mona.

Som frisör upplever Mona att många ofta tänker väldigt kortsiktigt och att det viktigaste är att håret ska bli fint i stunden. Hon efterlyser därför ett mer långsiktigt fokus. 

– Jag brinner verkligen för att ta hand om håret och kunden på ett mer långsiktigt sätt. Det handlar både om att hjälpa kunden under själva besöket och att coacha och hjälpa kunden i hur man ur ett mer långsiktigt perspektiv kan ta bättre hand om sin hälsa och därmed också sitt hår, förklarar Mona.

Något för alla 

Daisy Grace unika helhetskoncept erbjuder något för alla, och med en kundgrupp som sträcker sig mellan åldrarna 18–60 år varierar också behoven och önskemålen mycket. 

– Vårt helhetskoncept kan erbjuda mer än den mer normativa ”trenden” eftersom vi utgår från kundens behov och skräddarsyr en behandling för just den vi har i stolen. När det kommer till hårfärg, som är min personliga favorit, gillar jag att utgå från kundens egna naturliga hårfärg för att skapa en naturlig känsla som ger ett bättre och mer långsiktigt resultat. Jag har aldrig varit teknisk och jag är för kreativ för att följa ”frisörboken”. Jag har min grund från skolan och väljer därefter färger på känsla. Ibland blir det fem olika färger och det är det jag älskar, det blir mina egna färger, berättar Mona.

Genom att dela upp salongerna utifrån tillgänglighet och tidsåtgång har kunderna snabbt orienterat sig mellan utbuden och hittat sina personliga favoriter beroende på vad de hinner med just då. 

– Vi vill verkligen ta hand om våra kunder och underlätta för dem. Genom att samla många olika områden under samma tak sparar kunderna både tid och energi när de slipper bygga nya relationer inför varje ny behandlingen. En annan bonus är att de sparar tid när de bara behöver åka till ett ställe. För oss bidrar det också till en mer återkommande kundkrets eftersom vi har så mycket att välja på, berättar Mona.


Målet med hela konceptet är att sprida glädje och få människor att må bra både på ut- och insidan.Målet med hela konceptet är att sprida glädje och få människor att må bra både på ut- och insidan.


Drömmar och framtidsdrömmar

– Det är underbart att jobba med Hannah och Amanda som verkligen har trott på mig sedan dag ett. De är sanna entreprenörer och inspirerar mig hela tiden till att fortsätta utvecklas, berättar Mona. Hon hade drömt om att bli frisör sedan hon var liten och jobbade på flera olika salonger, både i Uppsala och i Stockholm innan hon började på Daisy Grace. Tidigare gick hon vidare till något nytt så fort hon kände att hon slutade utvecklas, men här har hon fått möjlighet att göra det inom företaget.

– Det är verkligen ett drömjobb och det är väldigt kul att få kombinera salongsjobb med en ledarroll och konceptutveckling. Nu har vi exempelvis precis släppt en ny produktlinje som jag varit med och tagit fram, vilket har varit fantastiskt. En annan kul nyhet är att det precis har öppnat ytterligare en Daisy Grace salong, den här gången på Åhlens City, berättar Mona.

Om Mona ska ge några tips till andra salonger som skulle vilja utveckla sina koncept, är det att våga söka inspiration på andra håll än i de uppenbara frisörkurserna. För henne har kombinationen av entreprenörstänk och passionen för att få kunden att må och känna sig så bra som möjligt, fungerat som en drivkraft i karriären.

– Jag skulle nog beskriva mig som en “själslig entreprenör”, vilket för mig betyder att man vill utveckla tjänster, produkter och koncept som man genuint tror kommer göra människor gladare och må bättre. Det måste som sagt finnas ett djup och en tanke bakom det man gör annars blir det bara yta, berättar Mona.


Målet med hela konceptet är att sprida glädje och få människor att må bra både på ut- och insidan.Målet med hela konceptet är att sprida glädje och få människor att må bra både på ut- och insidan.*

Rating
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
Artikel inte betygsatt ann - Klicka på det antal stjärnor du tycker att artikeln borde ha

Tipsa en vän     Kommentar / Betyg


britt-k - København

Britt-ks salon er indrettet i et hyggeligt gammelt byhus, i centrum af København.
Britt-k's salon er indrettet i et hyggeligt gammelt byhus, i centrum af København. ...
Læs mereStudio Sweet

Studio Sweet, den lilla salongen med de stora möjligheterna!
Studio Sweet, den lilla salongen med de stora möjligheterna!...
Læs mere

Urval av artiklar från brevlådan

Matrix Amplify Volumizing System

hej! jag har en stylingprodukt ( matrix amplify volumizing system) heter den. jag tror jag haft den i typ 5 år. kan den va farlig att använda då?? elr kan jag använda den? /mvh/ kicki
Läs mer

Tovar i håret

hej mats!
jag är en tjej på 14 år som har permanentat håret lockigt och jag har haft det nu i 8 månader och nu ångrar jag mig som fan! och jag vill inte platta mitt hår mer för det sliter bara ännu mer, men mitt naturliga hår är rakt-vågigt hår. men nu vill jag ha tillbaka mitt naturliga hår, jag är så himla trött på att vakna med en tov i håret varenda dag, och mitt hår blir jätte slitet.så här är min fråga kan man ta bort permanentat hår!?. HJÄLP
Läs mer

Kvinnligt håravfall

Hej!Jag har fått ett långsamt diffust håravfall efter att jag slutade med mina p-piller (Desolett). Jag gjorde ett uppehåll om ca 8 månader. Då märkte jag att jag hade tappat mycket hår. Jag tappar håret på hela huvudet, men mest på sidorna (tror att det skavs av på natten)Jag hade ätit Desolett i över 20 år, under ca 12 år tillsammans med cyproteronacetat, p g a finnig hy (antagligen ökad känslighet mot androgener, eftersom man inte kunnat konstatera förstorade äggstockar-PCO)När jag upptäckte att jag hade tappat mycket hår, började jag med åter Desolett och huden blev bättre igen, men håravfallet har trots det fortsatt. Nu har jag ätit Desolett igen sedan i juli (ca 10 mån).Jag har haft för hög ämnesomsättning (ca 10 år sedan), medicinerade 1,5 år och därefter har jag haft normala värden.Däremot är jag sedan dess väldigt frusen och har även fått Raynauds fingrar.Läkarna (hudläkare och gynekolog) har kollat TSH och fritt T4, järn, TIBC, transferinmättnad, östrogen och testosteron, men säger att alla värden är normala.

Kan du rekommendera någon läkare i Göteborg som kan något om håravfall? Har försökt med självremiss till endokrinologen, men fått nej.Har testat Minoxidil, men fick ont i bröstet och tålde inte heller Spironolakton, fick extra hjärtslag av det.Läste något du hade skrivit om oesterone och Dr Marliani. Kan du säga något mer om det idag? Tack på förhand!
Läs merhej mitt namn är elin sandgren jag går på frisörlinjen på milner gymnasiet i kristianstad. Vi arbetar med ett grupparbete just nu och jag undrar om du kan svara på mina frågor. Vårt arbete handlar om framtiden inom frisörbranschen och det är bara dina personliga tankar om dessa frågor jag vill veta. Det hade varit väldigt snällt om du vill svara på mina frågor, jag hoppas du vill svara på dom. Jag hoppas ni svara på detta mail så fort som möjligt. :) Med vänliga hälsningar Elin sandgren Frågor. 1.hur ser ekonomin ut inom frisörbranschen nu (Tex: löner till anställda mm), jämfört med förr? 2.Hur tror du att ekonomin kommer att se ut i framtiden inom frisörbranschen jämfört med nu? (tex: löner, hyra stol, eller egen företagare?) Dyrare eller billigare? 3.vad kommer att överleva bäst i framtiden, egna företagare eller ett fåtal större salonger med flera anställda? Säga gärna varför du tror att det ena kommer att överleva bättre. 4.vad för några olika hot finns det mot frisörbranschen, tex vad gör så att branschen inte kommer att utvecklas till det bättre? 5.Vad behöver utvecklas inom frisörbranschen?
Läs mer
Email
lösenord
Kom ihåg lösenord
Namn
EmailHär kan du fråga och få svar om hår och skönhet
Mats Ingers
Mats Ingers
Hår Expert
Fråga
Jessica Davinski
Jessica Davinski
Hår Expert
Fråga

 
VIVIVIVIVVIVI